Iværksætterselskaber / IVS, anpartsselskaber / ApS, aktieselskaber A/S – gør det nogen forskel?

Fredag, november 03, 2017 Skrevet af:
Senest ændret Fredag, 03 november 2017 13:29

Der har i den seneste tid været en del debat omkring iværksætterselskaberne, og at det er for let for kriminelle blot at stifte et selskab med 1 kr., og herefter udføre økonomisk kriminalitet igennem disse selskaber.

Det medfører ofte en argumentation om, at der skal være skærpet tilsyn med disse selskaber, fremfor andre selskaber, særligt anpartsselskaberne og aktieselskaberne, der alene kan stiftes med en noget højere selskabskapital.

Det er en interessant tankegang, at myndighederne skulle skærpe tilsynet med IVS’erne alene grundet, de kan stiftes uden nogen kapital, fremfor kontrol af mere kapitalkrævende selskaber.

Denne tankegang er faretruende naiv, idet kriminelle, der f.eks. påtænker at udføre økonomisk kriminalitet i millionklassen, normalt er ret ligeglade med at stifte selskaber uden at kapitalen reelt set er til stede, eller at stifte selskaberne med den fornødne kapital, for blot umiddelbart efter stiftelsen at hæve pengene igen.

Bliver det alment kendt, at holder man sig væk fra IVS’erne minimeres risikoen for kontrol, er det temmelig oplagt, hvad konsekvensen bliver. Og selskabskapitalen? Den kommer ikke til at betyde det fjerneste, da straffen for at stifte et selskab uden kapitalen reelt set er til stede er minimal, sammenlignet med den kriminalitet, der i øvrigt vil blive udført i selskaberne.

Kriminelle er på dette område ikke anderledes end alle andre, de fleste ved, at der er en ganske anden troværdighed og seriøsitet omkring et aktieselskab, frem for et iværksætterselskab, og hvorfor i alle verden skulle man så påkalde sig myndighedernes interesse ved at stifte et iværksætterselskab?

Læst 2125 times

Praktiske informationer:
Advokat (H)
Indehaver, skattepartner

Skattesagsadvokaterne ApS
www.skattesagsadvokat.dk

tsa@skattesagsadvokaterne.dk 

kommentar

  • Tobias Stenkær Albrechtsen

    Det gælder særligt i de tilfælde, hvor der anvendes stråmænd, hvor hovedmændene er fuldstændig ligeglade med om kapitalen er indbetalt eller ej. Der burde i stedet være meget større fokus på de rådgivere, der bistår med stiftelsen og selskabsretlige setups, uden at der er ordentlig styr på, om det er stråmandskonstruktioner.

    Tobias Stenkær Albrechtsen Lørdag, november 11, 2017 Kommentar link

Skriv en kommentar