Fri bil, SKAT og lille spejl på væggen der, hvem har mere end én bil i landet her?

Mandag, august 31, 2015 Skrevet af:
Senest ændret Torsdag, 14 januar 2016 19:10

 

Sagerne om fri bil er velkendte, og problemstillingen gennemtærsket igennem en lang årrække. SKAT er meget nidkære med at kontrollere, og formode, at aktionærer, og andet godtfolk, der har firmabil, nok også har rådighed over bilen til privat anvendelse.

I mange tilfælde har formodningen noget for sig, og beskatningen berettiget.

Det er dog interessant, at SKATs kreativitet ikke rækker længere end til den åbenlyse regulering, af de typetilfælde, der er klare for enhver.

Enhver skattemedarbejder med blot den mindste smule respekt for sin egen grundlæggende mistro mod skatteydere, burde stille sig spørgsmålet, i de tilfælde, hvor der sker beskatning af fri bil: Dækker omkostningerne, og beskatningen, til den frie bil, nu også kun denne ene bil?

Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, at benzinkortet til den frie bil ligger løst i lommen, når skatteyderen med fri bil, bruger familiens anden bil, der ellers skulle tankes og betales med private, beskattede midler.

Og, det er et fåtal af biler, der evner skiftevis at køre på benzin og diesel, eller har behov for at blive vasket mere end 2 gange om ugen. Det er også meget få biler i dag, der kun evner at køre 4 - 6 km. pr. liter brændstof, med mindre, der er tale om meget dyre specialbiler. Hvad med værkstedsregningerne da? Her skal der ej heller meget fantasi til at forestille sig scenariet, når skatteyder skal vælge mellem sit eget, eller firmaets kort. Dette gælder særligt, hvis det er skatteyderens eget firma / selskab.

 

Mulighederne er mange, og rækker langt udover de ganske trivielle tilfælde, hvor SKAT lykkedes med at beskatte fri bil. Det interessante spørgsmål, er i langt flere tilfælde, hvor mange biler dækker beskatningen, når regnestykket endeligt skal opgøres?

 

Læst 2209 times

Praktiske informationer:
Advokat (H)
Indehaver, skattepartner

Skattesagsadvokaterne ApS
www.skattesagsadvokat.dk

tsa@skattesagsadvokaterne.dk 

Skriv en kommentar